A Titok

1.-2.-3. rész

 A titok - 1. rész

Többször írtam már arról, hogy az ember maga teremti a saját valóságát, s hogy a környezetünk hatása nem feltétlenül kell, hogy irányítsa az életünket. A világról alkotott benyomásunk olyan hatalommal bír az életünk felett, hogy az egészen elképesztő. Erről szól a következő évek egyik leginspirálóbb dokumentumfilmje, melynek teljes tartalmát kissé lerövidítve közzé teszem ezen az oldalon, mert ide való. Vigyázz mire gondolsz, mert a sorsod múlik rajta! És ez "élet komoly!"
A filmben - eredeti címén "The Secret" - , melyet 2006-ban Ausztráliában készített egy hölgy híres pszichiáterek és tanítók szólalnak meg és mondják el saját életük sikertörténetét. A film címe által inspirált sorozatomban az egyes fejezeteket külön feldolgozva mutatom be azt a csodálatos és eget rengető, ám végtelenül egyszerű felfedezést, mellyel az egész életedet átalakíthatod és megvalósíthatod azt, amire születtél. Az itt közzétett szövegek az információ továbbadásának célját szolgálják elsősorban, és nem mentesítenek a film megtekintésének "kötelezettsége" alól. :) S bár a film Magyarországon még nem jelent meg hivatalosan, az internet segítségével egyre inkább terjed és mindenkire óriási hatással van. Még azokra is, akik csak a látható világban hisznek.

A közzétett monológok összefüggő szövegként jelennek meg, állandó hivatkozás nélkül. Ennek oka az, hogy szeretném az olvasó figyelmét a mondanivaló komolyságára és a mögöttes tartalmára, nem pedig a narrátorok személyére irányítani. Az utolsó, 10. részben az összes megszólaló ember nevét és webcímét közzé fogom tenni, hogy segítsek a titok utáni kutatómunkában.

Hölgyeim és Uraim! Induljon a show... :)

***

Egy évvel ezelőtt az életem összeomlott. Végkimerültségig hajtottam magam a munkahelyemen. Apám váratlanul meghalt, kapcsolataim romokban hevertek. Akkor még nem tudtam, hogy megkapom életem legnagyobb ajándékát...

A nagy titok nyomára bukkantam és kutatni kezdtem az eredetét. A titkot eltemették, sóvárogtak utána és elnyomták. Nem akarták, hogy tudjon róla a világ. Alig akartam hinni a szememnek, amikor rájöttem, hogy korábban kik voltak már a birtokában. A történelem leghíresebb alakjai. Platon, Shakespeare, Newton, Victor Hugo, Goethe, Beethoven, Lincoln, Emerson, Edison, Einstein... Az egyetlen célom csak az volt, hogy megosszam a titkot a világgal. Kutatni kezdtem azok után, akik ma is élnek, és ismerik a titkot. És ők, egyikük a másik után, felbukkantak.

...

Ha tudod a titkot, az megad bármit, amire szükséged van. Boldogságot, egészséget, jólétet. Bármid lehet, bármit megtehetsz, amit csak akarsz. Mindent elérhetünk, amit akarunk. Nem számít mekkora is az. Válaszolj a következő kérdésekre: Milyen házban szeretnél élni? Milliomos akarsz lenni? Milyen vállalkozást szeretnél? Nagyobb sikerre vágysz? Mit akarsz valójában?

...

Sok csodát láttam bekövetkezni emberek életében. Pénzügyi csodákat, a test gyógyulását, a lélek gyógyulását, kapcsolatok gyógyulását. Mindezt azért, mert ezek az emberek tudták, hogyan kell alkalmazni a titkot.

...ez az élet nagy titka...

"A titok válasz mindenre ami volt, ami van és ami valaha lesz"
Emerson

...

Most valószínűleg ott ülsz valahol, és azon tűnődsz, mi is lehet az a titok. Elmondom, hogy én miként értettem meg. Mindannyian egy végtelen energiát használunk. Mindannyian ugyanazon törvények szerint irányítjuk magunkat. Az Univerzum természeti törvényei olyan pontosak, hogy probléma nélkül alkotunk meg űrhajókat, embereket küldünk a Holdra, és a landolás időpontját egészen a másodperc töredékéig meg tudjuk határozni.

Nem számít, hogy indiai vagy, Ausztráliában vagy Új-Zélandon élsz, Stockholmban vagy Londonban, Torontóban, Montrealban, vagy New York-ban laksz. Mindannyian egy energiát használunk, egy törvényt: a vonzást.

A titok: a Vonzás Törvénye.

Mindent, ami az életedben történik, te vonzottad az életedbe. És mindent az a kép vonzott magadhoz, amit a fejedben őrzöl. Amire gondolsz. Hiszen, bármi járjon is a fejedben, azt magadhoz vonzod. A bölcs emberek mindig is tudták ezt. Visszanyúlhatunk egészen a babiloniakhoz, akik ismerték a titkot. Emberek kis csoportjáról van szó, akik azóta is titokban irányítják a világ menetét.

Szerinted miért van az, hogy a társadalom 1%-a keresi meg a rendelkezésre álló vagyon 96%-át? Szerinted ez véletlen? Nem az. Így van megtervezve. Ők megértettek valamit. Megértették a titkot. És most te is megismerheted...

...

Számomra a legegyszerűbb módja annak, hogy megértsem a Vonzás Törvényét, ha magamat egy mágnesként képzelem el. És tudom, hogy a mágnes magához vonzza a dolgokat. Egyszerűen fogalmazva, a Vonzás Törvénye kimondja, a hasonlók vonzzák egymást. Most valójában a gondolatok szintjéről beszélünk.

Emberként az a dolgunk, hogy azokhoz a gondolatokhoz ragaszkodjunk, amiket valójában szeretnénk, hogy tökéletesen tisztában legyünk azzal, mit is akarunk valójában, és ekkor felélesztjük az Univerzum egyik legerősebb törvényét: a Vonzás Törvényét.

...

Azzá válunk, amire a legtöbbet gondolunk, és azt vonzzuk magunkhoz, amire a legtöbbet gondolunk. Ha a fejedben látod, akkor a kezedben kapod meg. És ezt az alapelvet három egyszerű szóban lehet összegezni: A gondolatok dolgokká lesznek.

...

Amit a legtöbben nem értenek meg az az, hogy a gondolatoknak frekvenciája van. Minden gondolatnak frekvenciája van. A gondolatokat meg lehet mérni. Ha azt a gondolatot újra és újra gondolod, vagy ha elképzeled, hogy egy új autód van, annyi pénzed, amennyit akarsz, egy új céged lelki társad; ha elképzeled, hogy mindez hogyan néz ki, akkor ezt a frekvenciát bocsátod ki magadból. A gondolatok pedig kibocsátják azt a mágneses jelzést, ami a párhuzamost visszavonzza hozzád. Ha tehetős emberként tekintesz magadra, akkor azt vonzod magadhoz. Mindig működik. Minden alkalommal. Mindenkivel.

...

A probléma lényege a következő: A legtöbb ember arra gondol, amit nem szeretne, aztán azon tűnődik, hogy miért bukkan fel az, újra és újra. A Vonzás Törvényét nem érdekli, hogy mit értékelünk jónak vagy rossznak, hogy mit akarunk és mit nem. Csak a gondolatainkra válaszol. Ezért, ha egy hegynyi adósság tetején ülünk, és borzalmasan érezzük magunkat, akkor ezt a jelzést küldjük ki az Univerzum felé.

"Jaj, roppant rosszul érzem magam, a sok adósságom miatt." Ezzel éppen most erősítettük meg azt, hogy lényünk minden szintjén ez az érzés érvényesüljön, és így egyre többet kapunk vissza belőle.

...

Tehát, ha azt nézed, amit akarsz, akkor igent mondasz rá, aktiválsz egy gondolatot, a Vonzás Törvénye válaszol erre a gondolatra, és olyan dolgokat kelt életre, amik illeszkednek hozzá. Ha arra tekintesz, amit nem akarsz és NEM!-et kiáltasz rá, akkor tulajdonképpen nem tolod el azt magadtól. Sőt, éppen azt a gondolatot aktiválod, amit nem akarsz és a Vonzás Törvénye szépen felhalmozza neked ezeket a dolgokat.

...

Ez egy vonzásokra épülő Univerzum. Minden a vonzásról szól. A Vonzás Törvénye mindig működik. Ha hiszel benne és érted, ha nem. Mindig működik. Gondolhatsz a múltra, a jelenre, vagy a jövőre. Ha emlékszel valamire, megfigyelsz, vagy elképzelsz valamit, akkor a folyamat során egy gondolatot keltesz éltre és a Vonzás Törvénye, ami az Univerzum legerősebb törvénye, válaszolni fog a gondolatodra.

...

A Teremtés mindig megtörténik. Minden egyes alkalommal, ha valaki gondol valamire, vagy hosszú ideig folyamatosan gondol valamire, akkor alkotási folyamatban van. Valami létrejön majd a gondolatokból. A Vonzás Törvénye kimondja: "Mindent megadunk, legyen bármi is az, amit mondasz, vagy amire koncentrálsz." Így, ha
arra panaszkodsz, hogy milyen rossz neked, akkor létrehozzon még többet abból, ami olyan rossz neked.

...

Volt egy tanítványom, Robert, aki meleg volt. Részt vett egy általam tartott on-line tanfolyamon. Ennek során egy e-mailt küldött nekem. Leírta benne életének összes nyomorát. Munkahelyén mindenki keresztbe tett neki. Folyamatos stresszben élt, mert mindenki durván viselkedett vele. "Mikor az utcán sétálok," - írta - "minden utcasarkon meleggyűlölőkbe ütközök, akik valahogy mindenképpen ki akartak készíteni." Színpadi komikus akart lenni, és amikor felállt a színpadra, mindenki lehurrogta, mert meleg volt. Egész élete, egy nagy boldogtalan nyomorúságnak tűnt. A támadások okát pedig meleg mivoltának tulajdonította. Rámutattam, hogy eddig arra koncentrált, amitől félt. Visszaküldtem neki saját e-mail-jét és megkértem, hogy olvassa el újra. Vegye észre,
hogy arról beszél folyamatosan, amit nem akar, és hogy erről mennyi érzelemmel beszél. Ha valamire sok érzelemmel összpontosítunk, az gyorsabban megtörténik.

Ezután pedig valóban olyan dolgok történnek majd vele, amik valóban fájdalmat okoztak neki. De aztán megemberelte magát. Ami a következő 6-8 hétben történt, az maga volt a csoda. Elmesélte, hogy az irodában mindenki, aki eddig zaklatta vagy másik osztályra került, vagy otthagyta a céget, vagy egyszerűen békén hagyta. Szeretni kezdte a munkáját. Észrevette, hogy az utcán sétálva többé már senki nem zaklatja. Egyszerűen eltűntek. Amikor komikusként lépett fel, állva tapsolták meg, és senki nem fújolt. Az egész élete megváltozott, mert felhagyott azzal, hogy a nem kívánt dolgokra koncentráljon, azokra, amitől félt, amit el akart kerülni, és ahelyett arra koncentrált, amit el akart érni.

...

Így lehetünk pozitívak terveinkben, hozzáállásunkban, és így vonzunk magunk köré pozitív embereket, eseményeket és körülményeket. Lehetünk negatívak hozzáállásunkban, lehetünk mérgesek, és ekkor negatív, mérges embereket, negatív, mérges körülményeket vonzunk magunkhoz. Végső soron pedig azt a meghatározó
gondolatot vonzzuk magunkhoz, amit tudatosságunkban tartunk. Legyenek azok a gondolatok tudatosak vagy tudatalattiak, akkor is ez a helyzet.

...

Ha gondosan szemléljük a dolgokat, a titokkal kapcsolatban rájövünk, hogy agyunk ereje a figyelmünk hatalma, hétköznapi életünkben is mindenhol ott van. Csak ki kell nyitnunk a szemünket, és észrevenni azt. Látni majd, hogy a Vonzás Törvénye a társadalomban is működik. Ha észreveszed, hogy az, aki többnyire betegségekről beszél az beteg lesz. Látod, hogy az, aki többnyire gyarapodásról beszél, az gyarapszik. A Vonzás Törvénye nyilvánvaló, és mindenhol ott van, ha megérted, hogy miről is van szó. Olyan mintha egy mágnes lennél, ami gondolatokat, embereket, eseményeket, életstílust vonz magához. Sőt, minden, ami tapasztalatunk részét képezi a Vonzás Törvénye miatt van.

...

Ilyenkor nem vágyálmokról, őrült képzelgésekről beszélek. Egy mélyebb megértés szemszögéből beszélek. A kvantum fizika csak most kezdi felfedezni a dolgokat. Azt állítja, hogy nem létezik Univerzum az értelem közreműködése nélkül. Az értelem tulajdonképpen megformálja azt, amit érzékelünk. Ha ezt nem érted, az még
nem jelenti azt, hogy el is kell vetned. Nem érted megfelelően az elektromosságot sem. Tulajdonképpen nem sok ember tudja, mi is az az elektromosság. Mégis élvezzük az előnyeit és kihasználjuk a lehetőségeit. Tudod, hogyan működik? Én nem tudom. De azt biztosan tudom, hogy az elektromossággal meg lehet főzni az ember ebédjét és magát az embert is. :)

...

Amikor az emberek elkezdik megérteni a nagy titkot, megijednek attól, ami a fejükben van. Két dologra kell ügyelni. Egy: bebizonyított tény már tudományosan is, hogy a megerősítő gondolatok százszor erősebbek, mint a negatív gondolatok. Ez azonnal csökkenti kissé az aggodalmunkat. Olyan valóságban élünk, ahol némi időkésleltetés figyelhető meg. És ez nagy szolgálatot tesz számunkra. Nem igazán szeretnénk egy olyan világban élni, ahol a gondolataink azonnal megvalósulnak. Most gondold el, hogy eszedbe jut egy elefánt és azonnal megjelenik a szobádban... A bizonyíték távol van és közeledik, és ez igencsak jó dolog. Tehát arra van szükség, hogy tudatában legyünk a gondolatainknak. Körültekintően kell megválogatni gondolatainkat, és ki kell élvezni a folyamatot, mert te vagy saját életed mesterműve. Te vagy saját életed Michelangelo-ja. A Dávid, amit faragsz, te magad vagy. És ezt a saját gondolataiddal teszed.

Folytatása a következik...


A titok - 2. rész

A vonzás törvényét a történelem legnagyobb alakjai mindig is ismerték és használták. S bár a jelen világ gazdaságának irányítói - láthatóan - elsősorban a pénz által jutnak hatalomra, rejtett és eltitkolt tudásuknak gerincét alkotja a Titok ismerete és alkalmazása. Soha nem veszítik el a fókuszt arról, amit igazán akarnak. Ezt kell tenned neked is, hogy ne tudjanak megvezetni és beteljesítsd az álmaidat.
A múlt nagy vezetői, akik birtokában voltak a titoknak, meg akarták tartani a hatalmat magunknak, és nem akarták megosztani azt senkivel. Ezért az emberek elől elzárták a titkot. Az emberek dolgoztak, elvégezték a munkájukat, aztán hazamentek. Nem volt hatalmuk, mert a titkot megvonták tőlük.

...

Olyan Univerzumban élünk, ahol törvények vannak. Ez éppen olyan, mint a Gravitáció. Ha leesel egy háztetőről, nem számít, hogy jó vagy rossz ember vagy, akkor is a földre zuhansz.

...

Minden, ami körbevesz most az életedben, beleértve azokat a dolgokat, amikre most panaszkodsz, te vonzottad magadhoz. Tudom, hogy ez első hallásra olyan dolog, amit legszívesebben meg sem hallanál. Azonnal azt mondod: "Nem én vonzottam magamhoz az autóbalesetet, nem én vonzottam magamhoz azt a bizonyos ügyfelet, nem én vonzottam magamhoz, az adósságot. Nem én vonzottam...azt a bármit, ami miatt panaszkodom." Én pedig azért vagyok most itt, hogy némileg felbosszantsalak és elmondjam "De igen, Te vonzottad magadhoz"!

És ez a legkeményebb tény, amit el kell fogadnod. De ha elfogadtad, az életed megváltozik. Ez a nagy, általános titok része. Legtöbbünk tudatosság nélkül vonzza a dolgokat. Azt hisszük, hogy nincs hatásunk rá, gondolataink, érzéseink automata üzemmódban vannak, és így minden esemény a tudatosság szintjén ér el minket. Ha most hallod ezeket először, úgy érezheted: "Jujujj, akkor most ellenőriznem kell a gondolataimat?... Ez elég nagy erőfeszítésbe kerülhet!" Eleinte valóban így fest a dolog, de a kaland csak itt kezdődik.

Nem arra bíztatunk, hogy ellenőrizd a gondolataidat. Ettől becsavarodhatsz. Olyan sok gondolat érkezik olyan sok irányból, olyan sok témában. Itt lép a képbe az érzelmi irányító rendszer. Érzelmeid, érzelmi irányító rendszered segít megértetni veled, hogy mire gondolsz. A gondolataid okozzák az érzelmeidet. Az érzelem csodálatos dolog, ajándék. Tudatja velünk, hogy mit vonzunk magunkhoz.

...

A mi nézőpontunkból két érzelem létezik. Az egyik jól esik, a másik rosszul. Különböző névvel láthatjuk el őket, de alapjában véve minden negatív érzelem, hívjuk azt bűntudatnak, haragnak, frusztrációnak, mind egyformák, - nem esnek jól. Érzéseink irányítórendszerként működnek, ami tudatja velünk, hogy, amit most gondolunk nincs összhangban azzal, amit valójában akarunk. Egy másik szinten nevezhetjük "rossz frekvenciának", vagy "rossz vibrációnak" vagy bármi másnak. Az, amit jónak érzünk remény, boldogság, szeretet, a jó érzések a pozitív érzelmek irányító rendszere azt mondja, hogy amit most gondolsz, az megegyezik azzal, amit valójában akarunk.

...

Annyira egyszerű. A válaszok előttünk vannak: Mit vonzok, érzek? Jól érzem magam? Nos, akkor rendben van, csináld csak tovább. Érzéseink visszajelző mechanizmusok arról, hogy jó pályán vagyunk-e vagy sem, a kijelölt úton haladunk, vagy letértünk az útról. Minél jobban érzed magad, annál inkább irányban vagy. Minél rosszabbul érzed magad, annál inkább eltérsz az iránytól. Ennyi az egész.

...

Amit teszel, nem több mint hogy a hétköznapi tapasztalatok világát éled, és eközben olyan gondolatokat alkotsz, amik szó szerint létrehozzák a jövőbeni tapasztalataidat. Eközben érzéseid segítségével megtudhatod, hogy a dolgok, amik felé haladsz kielégítők lesznek-e számodra, ha egyszer odaérkezel.

...

Bármit érzel, az tökéletes visszatükröződése annak, ami éppen valósággá válik. És pontosan azt kapod, amit érzel és kevésbé azt, amire gondolsz. Ezért van az, hogy amikor az emberek az ágyból kikelve bevágják a lábujjukat, egy spirálba kerülnek. Ezért egész napjuk így sikerül majd. Fogalmuk sincs, hogy érzelmeik kis átrendezése az egész napot, s így az egész életet megváltoztathatja.

Ha úgy indítasz, hogy jó napod lesz, és ebben a boldog érzésben maradsz egészen addig, míg nem adsz lehetőséget arra, hogy valami megváltoztassa a kedvedet, akkor a Vonzás Törvénye szerint tovább vonzol olyan helyzeteket, körülményeket és embereket, amik fenntartják ezt a boldog érzést.

...

Jó napok, rossz napok, a gazdag gazdagszik, a szegény szegényedik. Mindez attól függ, hogy az ember a legtöbbet mire gondol, s a legtöbbször mit érez. Most, azonnal elkezdheted egészségesnek és eredményesnek érezni magad. Érezheted a szeretetet, ami körbevesz; még akkor is, ha valójában nincs is ott. És ekkor az történik, hogy az Univerzum igazodik az általad énekelt dal természetéhez. Az Univerzum igazodni fog a belső érzésed természetéhez és megnyilvánul, mert úgy érzel, ahogy.

...

Szóval, alapjában véve, amire a gondolataiddal és érzelmeiddel koncentrálsz, azt vonzod az életedbe, ha akarod, ha nem. Amire gondolsz, amit érzel, és ami megvalósul, mindig megfelelnek egymásnak. Minden pillanatban. Nincs kivétel.

Ezt elég nehéz megemészteni, de ha lassanként megnyitjuk magunkat, a lehetőségek fantasztikusak. Ez azt jelenti, hogy bármit is gondoltunk eddig életükben, azt vissza lehet fordítani a tudatosság megváltoztatásával.

"Amit haladsz előre, úgy teremted meg saját Univerzumodat."
Churchill

...

Nagyon fontos, hogy jól érezzük magunkat. Mert ez a "jól érzem magam" sugárzik ki jelként az Univerzumba, és kezd még többet vonzani magához. Tehát minél inkább jól érzed magad, annál többet vonzod magadhoz azokat a dolgokat, amik miatt jól érzed magad, és ezek magasabbra és magasabbra emelnek.

Ha rosszkedvűnek érzed magad, most már tudod, hogy megváltoztathatod az érzést. Tegyél be egy szép zenét. Kezdj énekelni. Ez megváltoztatja az érzéseidet. Vagy gondolj valami szép dologra. Gondolj egy kisbabára esetleg olyanra, akit szeretsz, és idézd fel a képét. Ezt a gondolatot tartsd meg a fejedben, minden mást üríts ki, kivéve ezt a gondolatot. Garantálom, hogy jól fogod magad érezni.

...

Ez az alapelv jól érzékelhető a házi kedvencekkel kapcsolatban, akik szerintem fantasztikusak, mert jó érzelmi állapotba helyeznek bennünket. Amikor szeretetet érzel a kedvenced iránt, az a szeretet csodálatos állapota, ami jóságot hoz azt életedbe. Micsoda ajándék ez!

Amikor pedig alkalmazni kezded ezt, amikor elkezded irányítani a gondolataidat azt alapul véve, hogy milyen érzéseket keltenek benned, észreveszed majd az összefüggést az érzéseid, gondolataid és a között, hogy mi érkezik vissza hozzád. Mielőtt feleszmélnél, felfedezed, hogy saját valóságod teremtője vagy. És azok, akik távolabbról figyelnek, lenyűgözve látják, hogy milyen csodálatos életed van.

...

Amióta megismertem a titkot és alkalmazni kezdtem életemben, az életem varázslatos lett. Olyan életre gondolok, amiről mindenki álmodik. Minden napom ilyen. Egy 4.5 millió dolláros házban lakom. Van egy feleségem, akiért meghalnék. A világ legcsodálatosabb vidékeire utazom. Hegyet másztam, felfedezőtúrákon, szafarikon vettem részt... Mindez megtörtént, és történik most is, mert tudom, hogyan kell alkalmazni a titkot.

Az élet lehet káprázatos, és annak is kell lennie. És az is lesz, ha alkalmazni kezded a titkot...

Folytatása következik...

 

A titok - 3. rész
Hogyan használhatod a Titkot? Mit kell ahhoz tenned, hogy a Te életedben is egyre több általad előidézett "véletlen" történjen? Nos, a recept viszonylag egyszerű. A gondolataidat összhangba kell hoznod az érzéseiddel. De ne feledd: ezt csak úgy teheted meg, ha önmagaddal mindig őszinte maradsz...
Sok ember kérdezi meg tőlem, hogy mi az ő dolguk a teremtés folyamatában, és mi az, ami az Univerzum dolga. Hát vizsgáljuk csak meg ez a kérdést. A következő hasonlattal élhetünk: Aladdin és a csodalámpa történetét biztosan ismered. Aladdin felkapja a lámpát, leporolja és kiugrik belőle egy Dzsinn. És a Dzsinn mindig csak egy dolgot mond: "A kívánságod számomra parancs". Ha visszavezetjük a történetet az eredetéig, ma úgy ismerjük, hogy három kívánságunk van, de ha visszavezetjük a történetet annak eredetéig, akkor ott nincs korlát, akármennyi kívánság lehet. Gondold csak el!

Most vegyük ezt a hasonlatot, nagyítsuk fel, alkalmazzuk rád és az életedre.

Ne feledd, Aladdin mindig azt kívánta, amire szüksége volt. Itt van nekünk az Univerzum, ami egy hatalmas Dzsinn. A történelem annyi néven nevezte már: szent védőangyalnak, felettes énnek. Bármilyen címkét ráragaszthatunk, és azt a nevet használhatjuk, ami a legmegfelelőbb számunkra. De minden hagyomány kijelenti, van valami, ami nagyobb nálunk. És a Dzsinn továbbra is csak egy dolgot mond: "A kívánságod számomra parancs."

...

Tehát, a lényeg, hogy az alkotó folyamat egy 3 lépéses folyamat.

Az első lépés: Kérd azt, amit szeretnél.

Nem kell szavakat használnod a kéréshez. Tulajdonképpen, az Univerzum meg sem hallja a szavaidat. Az Univerzum csak a gondolatokra válaszol.

Mit akarsz valójában...?

Ülj le és írd le egy papírra. Írd le jelen időben. Kezdheted így: "Annyira boldog és hálás vagyok, mert..." És fejtsd ki, hogy milyennek akarod az életedet, annak minden területét.

Ez tényleg jó szórakozás. Olyan mintha az Univerzum egy katalógus lenne, amit átlapozol, és ráböksz. Hát, szeretném ezt az élményt, szeretném azt a terméket, szeretnék olyan emberré válni, mintha feladnád a megrendelést az Univerzumnak. Tényleg ennyire könnyű.

A második lépés: A válasz.

A válasz arra, amit kértél. És ez nem a te dolgod, fizikailag. Az Univerzum végzi el ezt a lépést. Az Univerzum összes ereje reagál az általad küldött gondolatra. "A kívánságod számomra parancs." És az Univerzum elkezdi újrarendezni magát, hogy bekövetkezzenek az események.

Legtöbbünk soha nem engedi meg magának, hogy azt akarja, amire valójában vágyik, mert nem látja, hogy miként válhat az valóra. Ha végzünk egy kis kutatást, nyilvánvalóvá válik, hogy bárki, aki valaha elért valamit, nem tudta, hogy miként fogja megcsinálni, csak azt, hogy meg fogja csinálni.

Nem kell tudnod a hogyant, az majd kialakul. Nem kell tudnod a hogyant, az Univerzum átrendezi magát. De te nem tudod, hogyan. Megnyilvánul majd neked, magadhoz vonzod a módját.

Aztán barátunk arról számol be, hogy valami szörnyen rosszul sikerült. "Feladtam a rendelést, de hol van a szállítmány?"A válaszunk erre: igen, kértél, elvégezted az első lépést. Mást nem tehetsz. Az Univerzum pedig válaszol, mindig. Nincs kivétel. De van egy további lépés, amit meg kell értened.

A harmadik lépés: Az elfogadás lépése, ami azt jelenti, hogy összhangba helyezed magad azzal, amit kívántál.

Amikor összhangba kerülsz azzal, amit kívántál, csodálatosan érzed magad. Itt van a lelkesedés, itt van az öröm, itt van a hála, itt van a szenvedély. De ha kiábrándultságot, félelmet, dühöt érzel, ez jelzi, hogy nem állsz irányba, nem vagy összhangban azzal, amit kértél. És ekkor észre veszed: minden attól függ, hogy miként érzed magad. Gondolataidat, érzéseid szerint kezded irányítani, és apránként megtalálod a gondolat érzését, összeolvadsz vele, és ezután valósággá válik az életedben.

...

Amikor a fantáziát ténnyé változtatod, akkor abban a helyzetben vagy, hogy nagyobb, jobb álmokat építhess, és ez, barátom, az alkotás folyamata.

Tehát a Vonzás Törvénye, a törvény tanulmányozása és alkalmazása annyi, hogy kitaláljuk: hogyan hozzuk létre az érzést, hogy a jelenben birtokoljuk a kívánságainkat?

Vegyél részt teszt-vezetésen. Vevőként menj el a házba, amit meg akarsz venni. Tegyél meg bármit, hogy létrehozd az érzést, hogy már mindez megtörtént. Emlékezz az érzésre. Bármit megtehetsz, az segíteni fog abban, hogy szó szerint magához vonzza azt. Lehet, hogy egyszer mikor felébredsz, egyszerűen ott lesz. Valósággá válik.

Vagy eszedbe jut egy ötlet, hogy mit tehetnél a célért. De nem mondhatod "jó, megteszem ezt vagy azt, de Istenem, eléggé utálni fogom". Mert ebben az esetben nem jó úton jársz.

Néha cselekedni kell, és ha az valóban összhangban van azzal, amit az Univerzum megpróbál leszállítani, akkor az a cselekvés élvezettel teli lesz. Élettel teli leszel, az idő megáll, akár egész nap azt csinálhatod.

...

Az Univerzum szereti a sebességet. Ne késlekedj, ne hezitálj, ne kételkedj. Ha ott a lehetőség, ha ott a késztetés, amikor belül megjelenik az intuitív késztetés - cselekedj. Ez a dolgod.

...

Ennyit kell csak tenned. Magadhoz vonzol mindent, amit kívánsz. Ha pénzre van szükséged, magadhoz vonzod. Ha egy személyre van szükséged, magadhoz vonzod. Ha egy bizonyos könyv kell, magadhoz vonzod.

Figyelned kell, hogy mit vonzol, magadhoz. Mert, amikor magadban tartod azokat a képeket, amiket szeretnél, akkor azok a dolgok vonzani kezdenek téged, és te is vonzani kezded őket. Ez szó szerint a fizikai világba kerül veled és általad a törvénynek köszönhetően.

...

Kezdheted a semmiből. A semmiből, a sehonnan létrejön egy út.

...

Egy példa: egy autó hasít az éjszakában, a fényszórók csak 100-200 méterre világítnak el, és mégis eljutsz Kaliforniából New Yorkba, a sötéten át, mert neked csupán mindig a következő 200 métert kell látnod. Az élet így mutatkozik meg előttünk. Ha bízunk abban, hogy a következő 200 méter is megjelenik és a következő 200 méter is megjelenik, akkor az élet folyamatosan megmutatkozik előtted. És végül eljuttat oda, a célhoz kívánjál bármit, mert ezt akartad.

...

"Tedd meg az első lépést hittel, nem kell látnod az egész lépcsősort, csak tedd meg az első lépést."
M.L. King

...

Egy másik dolog, amin az emberek eltűnődnek: Mennyi ideig tart ez? Mennyi idő míg valósággá válik az autó, a kapcsolat, a pénz, vagy bármi más...?

...

Nos, nincsen leírt szabálykönyv, ami kimondaná, hogy 30 perc, vagy három nap, vagy 30 nap múlva megtörténik. Azt hiszem ez főleg tőled függ, mennyire vagy összhangban magával az Univerzummal.

...

Méretek - nincs közük az Univerzumhoz.

Nem nehezebb - tudományos mértékkel - magunkhoz vonzani valamit, amit hatalmasnak ítélünk valaminél, vagy egy másik dolgot, amit végtelenül kicsinek ítélünk meg. Az Univerzum, tegyen bármit, nulla erőfeszítéssel tesz meg. A fű nem feszül meg növekedés közben. Teljesen erőlködés nélküli. Ilyen csodálatosan van létrehozva. Az fontos, hogy mi történik ott fent. Az számít, hogy mi mit teszünk odamondván, ez nagy - ez időbe telik, ez kicsi - hű, ennek adok egy órát... Tudod, ezek a mi szabályaink, amiket mi alkottunk meg. De az Univerzumhoz viszonyítva nincsenek szabályok. Ha azt érzed, hogy a jelenben birtoklod a kívánságot, az Univerzum válaszol.

...

Egyesek könnyebben boldogulnak a kis dolgokkal. Néha azt mondjuk, kezdjük valami kicsivel, pl. egy csésze kávéval. Fordítsuk figyelmünket arra, hogy egy csésze kávét vonzunk ma magunkhoz.

Képzeljük el, hogy egy barátunkhoz beszélünk, akit régóta nem láttunk. Valahogy, valaki elkezd arról az illetőről beszélni. Vagy az illető felhív, vagy levelet kapunk tőle.

...

Az emberek elcsodálkoztak, hogy milyen jól parkolok. Mióta megtanultam a titkot, azóta nincs vele gondom. Elképzelek egy parkolóhelyet oda, ahova akarom. És az esetlek 95%-ban a hely ott vár rám, egyszerűen csak beállok. 5% esetében egy vagy két percet várnom kell, és az illető kiáll előlem és én beállhatok. Szóval most már mindig ezt teszem...

:)